6 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑ- Σάββατο του Λαζάρου

ΠΑΣΧΑ
Αγαπητοί μας γονείς και αγαπημένα μας παιδιά.
Μια βδομάδα έχει μείνει ακόμα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στη συνέχεια θα βρείτε κάποιες πληροφορίες για το Σάββατο του Λαζάρου. Μέσα από τις δραστηριότητες στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν πληροφορίες για το Πάσχα καθώς και κάποια έθιμα. Μπορείτε κι εσείς να συζητήσετε με τα παιδιά αν γνωρίζουν κάτι και να τους πείτε κι εσείς για διάφορα έθιμα του τόπου σας.

Ανάσταση του Λαζάρου
Το Σάββατο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου, ο οποίος ήταν φίλος του Χριστού. Κάποια στιγμή αρρώστησε και οι αδερφές του πήγαν να βρουν τον Χριστό να έρθει γρήγορα. Ο Χριστός όμως ήταν μακριά κι όταν έφτασε ο Λάζαρος είχε τέσσερις μέρες που είχε πεθάνει και είχε ταφεί σε μία σπηλιά που την έκλεινε μία τεράστια πέτρα. Τότε ο Χριστός αφού προσευχήθηκε φώναξε "Λάζαρε, δεύρο έξω", δηλαδή "Λάζαρε, βγες έξω" και αμέσως ο Λάζαρος αναστήθηκε. Το μήνυμα που μας δίνει η ιστορία του Λαζάρου είναι ότι η ζωή δεν τελειώνει με τον θάνατο.
Το Σάββατο του Λαζάρου τα παιδιά τραγουδάνε τα κάλαντα στα σπίτια και οι οικοδεσπότες τους δίνουν αυγά ή χρήματα.
Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε, να μάθετε και να ακούσετε τα κάλαντα μαζί με τα παιδιά!

Σ' αυτή τη διεύθυνση μπορείτε να ακούσετε τα κάλαντα:




Συνταγή για λαζαράκια

Μπορείτε να περάσετε με τα παιδιά δημιουργικά στην κουζίνα φτιάχνοντας λαζαράκια. Τα λαζαράκια είναι παραδοσιακά κουλουράκια που δείχνουν το ομοίωμα του Λαζάρου.


Καλή επιτυχία!

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε πως με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε πασχαλινά καλαθάκια.
θα χρειαστούμε :
  • μία χαρτοσακούλα
  • ένα ψαλίδι
  • κόλλα
  • συνδετήρες 
  • και ό,τι μας αρέσει για διακόσμηση
  Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε τα καλαθάκια.



Στη συνέχεια θα βρείτε κάποια φύλλα εργασίας που μπορείτε είτε να τα εκτυπώσετε και να τα δώσετε στα παιδιά, είτε να σας πούνε προφορικά τις απαντήσεις είτε να γράψουν τις απαντήσεις σε χαρτί που θα τους δώσετε εσείς.






και τέλος μία ζωγραφιά για περισσότερη διασκέδαση!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου