29 Μαρτίου 2020

Παίζουμε με... αλατοζύμη!


Παίζουμε με...αλατοζύμη!!!

Αγαπητοί γονείς,

στα παιδιά σας αρέσει πολύ να παίζουν με την πλαστελίνη! Η πλαστελίνη είναι ένα υπέροχο υλικό που τα παιδιά χαίρονται πάντα να παίζουν και να δημιουργούν! Μπορείτε να την βρείτε στο εμπόριο, σε πολλά χρώματα! Όμως, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε και ελπίζω να επιστρέψουμε όλοι μας γεροί και σύντομα στην καθημερινότητά  μας, τα καταστήματα είναι κλειστά και οι μετακινήσεις μας περιορισμένες!
  Ας μην στερήσουμε, όμως, αυτή την χαρά της δημιουργίας από τα παιδιά μας και ας φτιάξουμε αλατοζύμη!!
  Μπορούμε να φτιάξουμε  αλοτοζύμη  μέσα σε 5 λεπτά! Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη και χαρίζει ώρες δημιουργικού παιχνιδιού!

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι:
·         ½ (μισή) κούπα αλάτι
·         ½ (μισή)  κούπα νερό
·         1 ½ (μία και μισή)  κούπα  αλεύρι

Πώς την φτιάχνουμε;
  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να γίνουν μια ελαστική ζύμη σαν πλαστελίνη. (Αν η ζύμη μας είναι σκληρή, προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι μαλακή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.)
  Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε λίγη βανίλια για να μυρίζει όμορφα ή να προσθέσουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να αποκτήσει χρώμα η ζύμη μας!
       
 Και έτοιμοι για παιχνίδι!!!
Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν ελεύθερα 
ή δώστε τους κουπάτ με διάφορα σχέδια και απολαύστε το αποτέλεσμα!!!

  Αφήστε τα δημιουργήματα των παιδιών σας να στεγνώσουν και να σκληρύνουν ή αν θέλετε μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά! Η αλατοζύμη μπορεί να διατηρηθεί για μερικές εβδομάδες στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη ή σε σακουλάκι τροφίμων!

Και τώρα αφήστε τα παιδιά σας… να φτιάξουν υπέροχα πράγματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου